De Toren

De Toren, zesdelige docu-serie over de verhalen achter onze grootste natuurschatten. Vanaf 16 juni elke zondag 21u op NPO 2.
Ja hoor, ik heb weer wat in elkaar geknutseld.
Gaat dat zien!

Lees verder!

Ik heb het niet gedaan!

ik heb weer ergens aan zitten pielen:
Een heftige film met mooie wendingen.
Romano van der Dussen beleefde de grootste nachtmerrie van ieder mens: jarenlang onschuldig vastzitten voor daden die je niet hebt gepleegd. In 2003 belandde Romano in een Spaanse cel voor het verkrachten en aanranden van drie vrouwen in één nacht.
In de documentaire wordt Romano meteen na zijn vrijlating twee jaar lang gevolgd …

Lees verder!

Kuyt, ook voor de niet voetballiefhebbers

Voor Dirk Kuijt was het voetbaljaar 2016-2017 het jaar van z’n leven. Met een hattrick schoot hij zijn club Feyenoord op de laatste competitiedag naar het eerste kampioenschap in 18 jaar. Maar de weg naar die gouden zondag 14 mei was geen makkelijke. Aanvoerder Kuijt verloor z’n basisplaats en belandde tot z’n grote teleurstelling op de bank. Tijdens die turbulente tijd werden Kuijt…

Lees verder!

Wij willen leven! – 40 jaar na de Molukse Kaping

Documentairemaker Coen Verbraak brengt de Molukse treinkaping en de gijzeling op een lagere school in beeld. Veertig jaar later spreekt hij mensen die de kapingen in 1977 van nabij hebben meegemaakt.
Documentaire over de Molukse kapingen van veertig jaar geleden. Op maandag 23 mei 1977 kaapten Zuid-Molukse jongeren een passagierstrein bij het dorpje De Punt. Op …

Lees verder!

0,03 seconde

ik heb weer wat af!
Ik heb me er de pokke aan gewerkt en het draait nu in de bioscoop!
het gaat over vijf nederlandse topzwemmers die zich voorbereiden op de olympische spelen van rio, em de afloop aldaar…

Lees verder!

De Aanklagers

De ene serie die ik heb gemonteerd is nog niet afgelopen (Ondersteboven, Nederland in de jaren 60, met vanavond de aflevering ‘beter langharig dan kortzichtig’ over muziek!).
De andere begint al:

Lees verder!

Ondersteboven, Nederland in de jaren 60 – Vanavond op NPO2

De NTR / VPRO serie met beschouwer Kees van Kooten is 8 weken lang te zien op de zaterdagavond om 20.30 uur op NPO2.
In de bijlage vindt u uitgebreidere beschrijvingen van de afleveringen. Herhalingen zijn iedere zondag om 13.35 uur te zien op NPO2 of via www.npo.nl.

Daarnaast verwijzen we u graag naar het prachtig vormgegeven Ondersteboven boek. Vanaf vrijdag in de winkel verkrijgbaar en online bij de VPRO en NTR.

Lees verder!