Nominatie Gouden Beeld 2007

2006 – Documentaire – (54 min)

Bijna iedereen kent Liesbeth List, de pleegdochter van vuurtorenwachter List, die al jaren een diva grootheid is in de Nederlandse muziek. Maar slechts enkelen kennen Elly Driessen. Toch leven deze twee vrouwen in ogenschijnlijke eensgezindheid samen in hetzelfde frêle lichaam.

Liesbeth, de Grande Dame de la Chanson in Nederland, die nog altijd met verve haar publiek bespeelt, altijd met de vertrouwde pruik en de felrood gestifte lippen en Elly, die op jonge leeftijd haar moeder verloor en door haar vader werd afgestaan omdat het niet klikte tussen haar en haar stiefmoeder.

Met haar vertrouwde kapsel en de gestifte lippen is Liesbeth List een fenomeen in de Nederlandse muziek. Iedereen kent haar samenwerking met Ramses Shaffy, velen weten dat ze optrad met grote Franse zangers als Jacques Brel, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud. Met veel succes speelde en zong ze de rol van Edith Piaf in de musical over deze Franse zangeres. In 2005 werd ze in Frankrijk benoemd tot Officier de la Légion d’Honneur.

Regie: Deborah van Dam. NPS/IDTV