De Kinderen van de Hondsberg 12 jaar later

Publieksprijs Filmfestival Utrecht 2011

2011 – Documentaire – (2 x 50 min)

In 1998 maakte filmmaker Roel van Dalen voor NCRV Dokument de succesvolle 5-delige televisieserie De Kinderen van De Hondsberg. In De Kinderen van De Hondsberg – 2011 zoekt Roel van Dalen zijn hoofdpersonen opnieuw op. Terrence kan niet zelfstandig wonen, maar wordt volledig opgevangen door zijn familie. Niels heeft werk en woont met begeleiding semizelfstandig. Stephanie heeft moeilijke jaren achter de rug. Ze werkt als schoonmaker in een verzorgingshuis, en vecht zich naar onafhankelijkheid.

Deel 1

Celine, een adoptiekind, spuugde en sloeg haar begeleiders. Ze duldt nog steeds moeilijk mensen om zich heen. De kleine Michael werd de dupe van de scheiding van zijn ouders. Uiteindelijk brak hij met zijn vader. Boyce, destijds een jongetje die het zijn omgeving heel moeilijk maakte, bezoekt opnieuw de Hondsberg. In zijn oude kamer komen de emoties boven.

2doc.nl/kinderen-van-de-hondsberg-1

Deel 2

In de tweede aflevering worden Terrence, Niels en Stephanie geportretteerd. Terrence kan niet zelfstandig wonen, maar wordt volledig opgevangen door zijn familie. Niels heeft werk en woont met begeleiding semi-zelfstandig. Stephanie heeft moeilijke jaren achter de rug. Ze werkt als schoonmaker in een verzorgingshuis, en vecht zich naar onafhankelijkheid.

2doc.nl/kinderen-van-de-hondsberg-2

Regie: Roel van Dalen. IDTV/NCRV