2011– Documentaire – (84 min)

Regisseur Suzanne Raes volgt de Nederlandse popgroep De Dijk gedurende het jaar voorafgaande aan hun 30-jarig bestaan. Terugblikkend en vooruitkijkend zien we De Dijk van binnenuit onder meer rond opname en uitbrengen van hun eerste Engelstalige cd in samenwerking met soullegende Solomon Burke en het plotselinge overlijden van Burke daarna.

In 2010 brengt De Dijk zijn eerste internationale album ‘Hold on tight’ uit in samenwerking met hun idool en soulgrootmeester Solomon Burke. Iedereen is enthousiast en de release zal feestelijk bekroond worden met een gezamenlijk optreden in Paradiso. Een tournee in het buitenland lonkt als perspectief, voor het eerst in de carrière van de band. Het loopt echter anders: de ochtend van zijn aankomst in Amsterdam overlijdt Solomon Burke op Schiphol. De leden van De Dijk zijn er kapot van: ze verliezen een vriend, hun jeugdheld en een mogelijke internationale droom.

Hou me vast – De Dijk laat zien hoe de vrienden zich door deze terugslag heenslaan. Hoe ze weer nieuwe nummers maken en van optreden naar optreden gaan. Alles samen, want terwijl voor de buitenwereld Huub van der Lubbe het gezicht is van de band, is De Dijk een echt collectief. Iedereen heeft een stem, maar over sommige dingen wordt liever niet gesproken. Stoppen bijvoorbeeld

Hou me vast – De Dijk

Regie: Suzanne Raes. IDTV/NPS

2e Plaats:

Publieksprijs Filmfestival Utrecht 2011

Nominaties:

Prijs van de Nederlandse Filmkritiek, NFF Utrecht 2011

Prijs Canadian Banff World Media Awards/Rockies 2012